Næste udsendelse: 21:30 Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)

TV i dag

 • 21:00Fangstgaranti 3: Billigt grejDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 21:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10ÆGTE | ØFØDT - Det, I har i vente (G)Det føles som om, huen er årtusinder væk, men det er den ikke. Tidligere studenter fra STX i Rønne fortæller, hvad 3.G'erne kan forvente af tiden, hvor de får huen på. Og ikke mindst hvad det er for en virkelighed, der venter bagefter.
 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:50Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 01:20Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:05Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 03:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 03:30Helt i fisk - Hævnens time (G)Indtil nu har holdet været ramt af en meget atypisk sæson for havørreder, men det får dem ikke til at smide stangen i hjørnet. I dag skal det være, og alt det, de har lært, skal nu testes af i jagten på de undvigende havørreder.
 • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.

Wermelin byder til møde om naturen

Der skal laves en samlet plan for naturen i Danmark. Derfor er statsministeren og miljøministeren værter på et møde med naturorganisationerne i dag.
Regeringen vil vende tilbagegang i den danske natur til fremgang, efter at indsatsen i en årrække har været svingende.

Nu skal der laves en samlet plan. Derfor inviteres en lang række interessenter og politikere mandag til embedsboligen Marienborg.

Det bliver startskuddet til regeringens arbejde med en ny pakke for natur- og biodiversitet, der er naturens mangfoldighed.

- Vi er valgt på et historisk grønt mandat. Vi ønsker mere urørt skov, flere sammenhængende naturarealer og mere vild natur, siger miljøminister Lea Wermelin (S) forud for mødet, hvor hun byder velkommen sammen med statsminister Mette Frederiksen (S).

Pakken skal være med til at sikre, at dyre- og plantearter ikke forsvinder, og planen ventes at blive præsenteret til september næste år.

Den er en af en af de vigtigste opgaver for den nye miljøminister, hvis tilbagegangen for natur og biodiversitet skal bremses, mener Danmarks Naturfredningsforening, DN.

- Indsatsen har grundlæggende i årtier været katastrofal, fordi det kun er gået tilbage både for naturen og arter. Vi har over 2000 arter, der er akut truet af udryddelse. Det er et meget alvorligt billede, vi kigger ind i, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for foreningen.

Regeringen får på forhånd kritik for ikke at sætte en overordnet målsætning, som man kender fra for eksempel klimaområdet. Her er der en ambition om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030.

DN så gerne, at man satte et mål om, at 30 procent af det danske areal i 2030 er disponeret til beskyttet natur, hvoraf 20 procent af landarealet skal være naturzone.

Det er ambitiøst, men det som naturen har behov for, lyder det. Ifølge ministeren er det dog endnu for tidligt at sige noget om det.

- Vi har ikke en skuffeplan, hvor vi har facit på forhånd, fordi vi reelt er optaget af, at alle skal kunne bidrage, siger Lea Wermelin.

Det møder kritik fra syv interesseorganisationer, der spænder fra Danmarks Naturfredningsforening til Landbrug & Fødevarer. I et fælles udspil mandag efterlyser de netop konkrete og bindende målsætninger.

- Det er fuldstændig afgørende, at naturpolitikken arbejder målrettet, så vi ved, hvor vi skal hen. Udkommet af processen skal være nogle klare mål, og det skal forankres i en lov for biodiversitet fuldstændig ligesom klimaloven, siger Maria Reumert Gjerding.

Aktuelle programmer på Play