Næste udsendelse: 20:25 Mellem os

TV i dag

  • 19:45Sprogblomster Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 20:25Mellem os Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Fangstgaranti 3: Billigt grejDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
  • 21:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT - Det, I har i vente (G)Det føles som om, huen er årtusinder væk, men det er den ikke. Tidligere studenter fra STX i Rønne fortæller, hvad 3.G'erne kan forvente af tiden, hvor de får huen på. Og ikke mindst hvad det er for en virkelighed, der venter bagefter.
  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:00Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
  • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 00:50Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
  • 01:20Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 02:05Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
  • 03:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
  • 03:30Helt i fisk - Hævnens time (G)Indtil nu har holdet været ramt af en meget atypisk sæson for havørreder, men det får dem ikke til at smide stangen i hjørnet. I dag skal det være, og alt det, de har lært, skal nu testes af i jagten på de undvigende havørreder.
  • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
  • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.

Gorm Wisweh inspirerer børn til bæredygtig mad

150.000 danske skolebørn, hvoraf de 1.400 kommer fra Bornholm, vil fra næste uge lave bæredygtig.
1.400 skoleelever fra Bornholm går i køkkenet for klimaet. Men hvordan Men hvordan laver man egentlig klimavenlig mad? Det udforsker de 1.400 sammen med 150.000 andre danske skolebørn, når de efter efterårsferien går i
køkkenet i kamp for klimaet.

Blandt andet vil børnene opdage, hvor en burger eller en forårsrulle smager, når der ikke er kød i.

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre. Et af GoCooks største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever,
som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal både på opdagelse i bælgfrugternes farverige verden,
lære om kødets klimaaftryk, madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når kassens mange
råvarer skal tilberedes.

Pizzakongen, bornholmeren og kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets Smagekasse.

- En af de gode ting ved GoCook er, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta’ den derfra, siger Gorm Wisweh.

Skoleeleverne laver klima-venlige danske forårsruller og veggiesliders i ugerne 43, 44 og 45. Herunder er nogle af de skoler, der deltager på Bornholm:

• Aavangsskolen deltager med 15 klasser
• Paradisbakkeskolen deltager med 13 klasser
• Friskolen Østerlars deltager med 6 klasser
• Hans Rømer Skolen deltager med 2 klasser

Aktuelle programmer på Play