Næste udsendelse: 19:45 Musikhjørnet med Strangers on a Train

TV i dag

  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Musikhjørnet med Strangers on a TrainStrangers on a Train er et københavnsk baseret ensemble med nogle år på bagen, som i efteråret 2018 udgav deres anden LP, The End is Nigh but the Night is Young på Celebration Records. Strangers on a Trains musik trækker på inspirationer fra både sømandsviser, tysk og fransk cabaret, amerikansk vaudeville, centraleuropæisk folk og argentinsk tango; alligevel er udtrykket særdeles originalt. Bandet tager i øvrigt navn fra Alfred Hitchcock-filmen af samme navn fra 1951. Den nye plade, som er overvejende akustisk, blev indspillet i Heyman Studios med Christian Heyman bag pulten, ud fra ønsket om en lave en så autentisk og first take-orienteret plade som muligt.
  • 19:54Vejret i morgen (G)
  • 19:55Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 20:20Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Drømmejobbet - FrisørLeonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
  • 21:30Portrætter Punkt for Punkt (9:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter. Med i dette program er Tine Fenger Thomsen
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Musikhjørnet med Strangers on a Train (G)Strangers on a Train er et københavnsk baseret ensemble med nogle år på bagen, som i efteråret 2018 udgav deres anden LP, The End is Nigh but the Night is Young på Celebration Records. Strangers on a Trains musik trækker på inspirationer fra både sømandsviser, tysk og fransk cabaret, amerikansk vaudeville, centraleuropæisk folk og argentinsk tango; alligevel er udtrykket særdeles originalt. Bandet tager i øvrigt navn fra Alfred Hitchcock-filmen af samme navn fra 1951. Den nye plade, som er overvejende akustisk, blev indspillet i Heyman Studios med Christian Heyman bag pulten, ud fra ønsket om en lave en så autentisk og first take-orienteret plade som muligt.
  • 22:25Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 22:50Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 00:40Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
  • 01:20Drømmejobbet - Frisør (G)Leonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
  • 01:50Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
  • 02:30Mens du sover (7:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Rune Skuym-Nielsen (G)Journalist Rune Skyum-Nielsen fortæller om sin portrætbog om Jakob Ejersbo "Jakob var her".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Viborg, Sorø, Dybbøl, Nørresundby, Bagenkop og Nykøbing Sjælland.
  • 04:00Vild Med Dyr - Ræve (G)I Vild Med Dyr skal vi med Anna Louise Tranæs Didriksen ud og fodre rævene i Skandinavisk Dyrepark.
  • 04:30Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.

Kong Gulerod: Grillet rådyr og græskar på menuen

Det bliver vildt i Kong Gulerod i aften kl. 19.45, hvor den blandt andet står på grillet rådyr. Her får du alle opskrifterne.
Det er blevet efterår i Kong Gulerod, og det betyder, at der skal laves lækker mad med masser af græskar.

Her får du opskrifterne på alle de lækre retter.

Grillet rådyrfilet
Ingredienser:
Filet af rådyr, hel eller delt i to
Finthakkede krydderurter (fx rosmarin, persille, timian, purløg og merian)
Fintrevet citronskal
Fintrevet parmesan
Lidt smeltet smør
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Såfremt fileten sidder på ryggen, skæres den forsigtigt af og pudses for hinder, sener m.v., så den rene filet er tilbage. Drys med salt og peber, og lad den stå en halv times tid. Bland de hakkede krydderurter med citronskal og en lille håndfuld fintrevet parmesan. Grill fileten ca. 4 minutter på hver side ved forholdsvis høj varme. Lad den trække et par minutter. Pensl med smør og rul fileten i krydderurteblandingen og skær den i potionsstykker.

Risotto med græskar og kantareller
Ingredienser 4 pers.:
½ hokkaido-græskar eller andet fast kogeegnet græskar
150 g rensede kantareller
1 stort skalotteløg
2-3 fede hvidløg
2 dl tør hvidvin evt. Vermouth
3 dl risottoris
1 l god hønsefond (jo bedre fond, jo bedre risotto)
10 kviste frisk timian
1 tsk. knust fennikel frø
Smør og olie til stegning
75 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rengør svampe og skær dem i grove tern. Del græskarret og skrab kærnerne ud. Skræl græskarret afhængig af sort og skær det i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak løg og hvidløg fint og riv bladende af timianen. Sæt gryden over bålet og kom en god klat smør samt samme mængde olie i. Lad det bruse op og tilsæt løg, hvidløg og græskar og steg et par minutter til løgene er klare. Tilsæt svampe timian og fennikel og steg yderligere et par minutter (pas på varmen). Tilsæt herefter risottorisene og steg videre et minuts tid og tilsæt vinen under omrøring indtil vinen er absorberet. Spæd løbende til med hønsefond, lidt ad gangen, så risene kan suge væsken til sig. Fortsæt med at koge og røre forsigtigt og tilsæt bouillon indtil risene er møre, ca. 15-20 min. Konsistensen skal være blød og cremet. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.

Grillet græskar med appelsin og gedeost
Ingredienser:
1 Hokkaido græskar eller andet fast græskar
3 fed hvidløg
2 appelsiner
1 bdt. Merian
200 g frisk gedeost
3 spsk. Sherryeddike
1 æggeblomme
1 skalotteløg
6 spsk. Græskarolie
6 spsk. Olivenolie
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Halver græskarret på langs og skrab kærner og indmad ud. Skær det i lange, ca. 1 cm. brede strimler. Hak hvidløget og bland det i en skål med merianblade, lidt olie og salt. Vend græskarstrimlerne og lad det trække en times tid. Pisk sherryeddike med æggeblomme i en skål og bland med finthakket skalotteløg. På en meget varm grill, grilles græskarstrimlerne et par minutter på hver side. Mens de stadig er varme hælde marinaden og vendes i. Anret græskarstrimlerne på et fad med appelsinfileter uden skind. Pluk gedeost groft og kom den over blandingen og drys med salt og peber samt merianblade. Dryp med lidt oliven og græskarolie.

Grønkålssalat
Mængden af indhold i denne salat er efter eget ønske omkring fylde etc. og kan varieres på 1000 måder alt afhængig årstid, råvarer mv.

Ingredienser:
Skyllet og fint hakket grønkål
Friske hasselnødder eller valnødder hakket groft
Pære skåret i tern vendt i lidt citronsaft
Gul- og bolchebede skåret i tynde stave (evt. også gulerod)
Majskolber
Lidt smør
Fintrevet citronskal
citronsaft
Honning
Vindruekærneolie eller græskarolie, rapsolie evt. Jordnøddeolie
Sennep
Hvidvinseddike

Fremgangsmåde:
Bland smør og citronskal med lidt salt og peber. Træk bladene væk, ikke af, fra majskolben og fjern "hårene". Smør smørret på majskolben og luk med bladene og læg den på grillen. Grill i ca. 10–15 minutter og vend den jævnligt. Lad den køle af og skær kærnerne af. Bland med grønkål, nødder, pære og beder. Blend eller pisk en dressing af 2 x olie, 1 x eddike, 1 x honning, 1 x sennep, lidt citronsaft samt salt og peber. Dressingen skal piskes sammen, så den hænger sammen og bliver tyk. Bland dressingen sammen med salaten.

Grillede glaserede rødbeder
Ingredienser:
4 rødbeder med skal
1 skefuld honning
1 skefuld balsamico
Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pak to rødbeder ind i stanniol og læg dem på grillen sammen med to uindpakkede rødbeder. Grill dem i ca. 15-20 minutter. Vend dem af og til. Tag dem af grillen, og lad dem køle lidt af. Fjern skindet på alle rødbederne og skær dem i mindre tern. Kom honning og balsamico i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt rødbederne. Kog til saften er tyknet og smag til med lidt salt og peber.

Aktuelle programmer på Play