Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

KB: Opsigelse af plejekontrakt giver udfordringer

To private aktører i plejesektoren har opsagt kontrakterne med Bornholms Regionskommune. Det efterlader BRK med en privat og en kommunal aktør tilbage.
Kommunalbestyrelsen er i dag blevet orienteret om, at Bornholms Regionskommune har modtaget opsigelse fra to private leverandører på det de kalder ‘praktisk bistand’, det vil sige rengøring, tøjvask og så videre. De to selskaber, der er tale om er ‘Pænt og Praktisk’ samt ‘Aaker Hus og Hjemme Service’’. Kontrakterne står dermed til at udløbe den 30.september 2019. Grundene skal findes i personalemangel for den ene leverandør samt i for meget kørsel for den anden leverandør.

Regionskommunen skriver i sagsfremstillingen, at det borgernes frie valg stadig vil være opfyldt efter den 30.september på trods af opsigelserne.

De 195 borgere, der bliver berørt af opsigelserne, vil få mulighed for at vælge en af de to tilbageværende leverandører af pleje, oplyses det i sagsfremstillingen.

Kommunalbestyrelsen har på mødet i dag til opsigelserne til efterretning og sendt det til orientering i Ældrerådet og Handicaprådet.

Aktuelle programmer på Play