Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Færgerapport kostede 1,2 millioner kroner

Det 12 sider lange litteraturstudie, som FORCE Technology har udarbejdet til Transportministeriet, har kostet staten 1,2 millioner kroner.
1.252.600 kroner.

Sådan lyder regningen til Transport- og boligministeriet.

For de penge har ministeriet fået det litteraturstudie på 12 sider, der beskriver hvor stor en effekt en t-foil vil have på antallet af søsyge passagerer ombord på Bornholmslinjens hurtigfærger i Østersøen.

Det viser en aktindsigt, hvor det også fremgår, at ministeriet har betalt i alt ni fakturaer for det udførte arbejde. Den mindste regning fra FORCE Technology er på 25.793,05,- mens den største er på 293.679,69,-

Rapporten skulle blandt andet kaste lys over, om en såkaldt t-foil kunne sikre, at færre passagerer blev søsyge.

Planen var at lave fysiske målinger ombord på Bornholmslinjens hurtigfærger på ruten Rønne-Ystad, men det lykkedes ikke FORCE Technology at lave målingerne, da man ikke kunne blive enige med Bornholmslinjen om, hvordan målingerne skulle foretages.

I stedet blev der foretaget et såkaldt litteraturstudie, hvor FORCE Technology beskrev den eksisterende viden på området. Dog uden at kunne komme med en sikker vurdering af, om en t-foil vil forbedre passagerernes oplevelse mærkbart.

Aktuelle programmer på Play