Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

MENY klimauddanner sit personale

Som den første supermarkedskæde i Danmark, vil MENY fremover klimauddanne sit butikspersonale og sine indkøbere.
Det er vigtigt for MENY, at melde sig ind i klimakampen. Derfor vil de nu uddanne sit personale til blandt andet at kunne rådgive kædens kunder om klimaaftryk på forskellige fødevarer.

De vil også gøre en indsats for at uddanne personalet til, hvordan man som forbruger kan tage klimahensyn, når man handler dagligvarer og laver mad, det skriver MENY i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at rigtig mange forbrugere gerne vil lægge deres forbrug om i en mere bæredygtig retning, men som det også fremgår af en stor undersøgelse som YouGov har gennemført for Fødevarestyrelsen i juli måned 2019, siger mere end halvdelen af forbrugerne, at de ikke har viden nok til at træffe mere bæredygtige fødevarevalg i butikkerne, det udtaler kædedirektør i MENY, Kenneth Pedersen.

Og kædedirektøren fortsætter:

- Med vores position som det førende fødevaremarked i Danmark, er det naturligt, at vi tager teten her.

Det er et ønske om at hjælpe sine kunder gennem rådgivning, eksempelvis om, hvordan de kan minimere madspild i hjemmet, og i højere grad at indrette varevalg, butikker og skiltning så det bliver lettere at vælge mindre klimabelastende varer.

Parallelt med klimauddannelsen vil MENY også gøre en indsats for at reducere madspild i butikkerne.

- Vi har igennem det seneste halve år, med succes, testet en it-drevet løsning, Whywaste, der hjælper vores butikker med at minimere madspild. Og i nogle kategorier er det lykkedes så godt som helt at eliminere madspild, udtaler kædedirektør i MENY, Kenneth Pedersen.

Der vil også blive gjort en klimaindsats med skiltning og information på sociale medier, udfasning af visse særligt klimabelastende varer, nye emballager og pakningsstørrelser, ligesom indsatsen for at reducere butikkens CO2 forbrug fortsættes.

De nye klimatiltag vil gælde i alle MENYS butikker rundt om i Danmark.












Aktuelle programmer på Play