Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:20Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Drømmejobbet - FrisørLeonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
 • 21:30Portrætter Punkt for Punkt (9:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter. Med i dette program er Tine Fenger Thomsen
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Musikhjørnet med Strangers on a Train (G)Strangers on a Train er et københavnsk baseret ensemble med nogle år på bagen, som i efteråret 2018 udgav deres anden LP, The End is Nigh but the Night is Young på Celebration Records. Strangers on a Trains musik trækker på inspirationer fra både sømandsviser, tysk og fransk cabaret, amerikansk vaudeville, centraleuropæisk folk og argentinsk tango; alligevel er udtrykket særdeles originalt. Bandet tager i øvrigt navn fra Alfred Hitchcock-filmen af samme navn fra 1951. Den nye plade, som er overvejende akustisk, blev indspillet i Heyman Studios med Christian Heyman bag pulten, ud fra ønsket om en lave en så autentisk og first take-orienteret plade som muligt.
 • 22:25Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 22:50Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 00:40Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
 • 01:20Drømmejobbet - Frisør (G)Leonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
 • 01:50Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 02:30Mens du sover (7:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Rune Skuym-Nielsen (G)Journalist Rune Skyum-Nielsen fortæller om sin portrætbog om Jakob Ejersbo "Jakob var her".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Viborg, Sorø, Dybbøl, Nørresundby, Bagenkop og Nykøbing Sjælland.
 • 04:00Vild Med Dyr - Ræve (G)I Vild Med Dyr skal vi med Anna Louise Tranæs Didriksen ud og fodre rævene i Skandinavisk Dyrepark.
 • 04:30Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.

Narkosag: Relationer til Satudarah

Rockergruppen Satudarah er stiftet i Holland i 1990 af indvandrere fra den tidligere hollandske koloni Molukkerne, der nu er en del af Indonesien.
Den aktuelle narkosag på Bornholm, der indtil videre har ført til beslaglæggelse af i alt 32,8 kilo amfetamin og adskillige tusinde ecstasypiller, er blevet kædet sammen med rockergruppen Satudarah, der har afdeling i Danmark, men oprindeligt er stiftet i Holland.

Satudarah Danmark har tilmed haft sin egen hjemmeside på nettet, der dog ikke længere er tilgængelig.

I forbindelse med narkodommmen, der blev afsagt på Bornholm for 14 dage siden, og hvor en 39-årig mand fra Østbornholm blev idømt syv års fængsel, kom det ikke frem, hvor stofferne kom fra og hvordan, de var kommet til Bornholm. Det ville den nu dømte ikke udtale sig om.

Alligevel har der fra politiets side, været stærke antydninger af, at der er relationer til Satudarah Danmark. Det har været fremme, at man denne sommer har observeret medlemmer af grupperingen på Bornholm. Og det har været mere end antydet, at gruppen har stået bagved den omfattende handel med stoffer på Bornholm. Og at den var indblandet i et voldsopgør i Rønne i juli måned.

Den mand, der siden 5. juli har siddet fængslet for besiddelse af 27,1 kilo amfetamin er også kædet sammen med Satudarah. Han beskrives uofficielt som en slags forbindelsesofficer for Satudarah, der har forsynet bornholmske mellemhandlere med stoffer.

På nettet kan man søge og finde adskillige oplysninger om Satudarah. Rockergruppen bliver af myndighederne i flere lande kædet sammen med narkohandel, voldssager, bandeopgør og drab.

Navnet "Satu darah" er indonesisk og betyder "ét blod". Det symboliserer, at alle uanset race og kultur er kan optages i gruppen, og som er en manifestation som afspejles fra molukkernes gamle kultur. Molukkerne er navnet på en ø-gruppe i Indonesien og som tidligere var en Hollandsk koloni.

Klubben Satudarah benytter et logo som er et mørkt indianer-ansigt ved siden af et gult ansigt med blod løbende imellem, og klubbens motto er "Sort og gul nation over hele verden".

Gruppen er i praksis alment kendt blandt andet fra medier som en rockergruppe. Selv betegner de sig som en multikulturel motorcykelklub, og de kalder selv deres afdelinger for 'chapters'.

Et sådant 'chapter" findes i Danmark. Her kalder de sig Satudarah MC Northside. Ifølge Satudarah selv har de været etableret i Danmark siden sommeren 2013.

I forbindelse med narkosager og voldsopgøret i Rønne, har der i folkemunde været en del snakken frem og tilbage - nogen vil måske kalde det for uofficielle rygter - om at Satudarah har forsøgt at etablere sig på Bornholm.

Da der stadig efterforskes en del i både de lokale narko- og voldssager, er politiet meget forsigtig med at stille sig frem, og be- eller afkræfte eller præcisere banderelationerne til Bornholm. Og således også, om de har forsøgt eller er ved at etablere sig.

Vicepolitiinspektør Henrik Schou fra Bornholms Politi tør dog godt sige, at Satudarah vil få meget svært ved at etablere sig og foretage skjulte handlinger på Bornholm.

- De vil være meget synlige. Vi vil lynhurtigt vide, hvem de er, og finder vi ikke selv ud af det, så ved vi at den bornholmske befolkning, nok skal informere os. De vil få meget svært ved at etablere sig i et forholdsvist lille samfund, som det bornholmske, siger han.

I den aktuelle narkosag, er det da også tips fra offentligheden, der har ført til, at sagen nu trevles op.

Aktuelle programmer på Play