Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Kort tid til at behandle kommunale besparelser

Der bliver kortere tid til at behandle næste års kommunale budget. Det skyldes, at man først sent får overblik over, hvor stort det statslige tilskud bliver.
De kommunale politikere og embedsfolk bliver lidt ekstra presset, når de skal have næste års budget på plads.

Der har længe været udsigt til, at budgetforhandlingerne bliver flyttet, og nu er den endelige tidsplan klar, skriver regionskommunen.

Spareforslag sendes i intern og ekstern høring i perioden 13. – 24. september. Partiernes forslag fremsendes til administrationen den 27. september, og budgetforhandlingerne begynder den 1. og 2. oktober på det årlige budgetseminar. Det bliver således en meget komprimeret proces, hvor både politikerne og administrationen får kortere tid til at gennemgå materialet. Men processen har været det muliges kunst, hvis alle høringsparter skal sikres tid til at gennemgå spareforslagene.

Normalt ville processen starte umiddelbart efter sommerferien, men den er blevet forsinket, fordi man har ventet på regeringsdannelsen, og hvad det kommer til at betyde for aftalen mellem staten og KL om budget- og skattegrænse og for de statslige tilskud, landets kommuner har at gøre med.

Den nye social- og indenrigsminister Astrid Krag har skrevet til kommunerne, at udmeldingen om bloktilskud og øvrige økonomiske rammer først forventes i september. Det betyder, at de planlagte møder i kommunalbestyrelsen i forhold til budgetlægningen bliver udskudt en måned.

Aktuelle programmer på Play