Næste udsendelse: 23:15 Mad med Mads og David (G)

TV i dag

 • 22:50Mellem os (G)Den nye præst i Allinge hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 38 år, men hvem er han og bliver han også i embedet i 37 år, som forgængeren? Få svaret i Mellem Os, hvor også den prisbelønnede forfatter Thomas Rydahl kommer og fortæller om tredje og sidste bind i serien om den nifingrede klaverstemmer, ’De tre paver’.
 • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads tager til Glænø for at besøge Grønholtgård, hvis marker har udsigt over havet på næsten alle sider. Grønkål, rosenkål og palmekål bruger David til at lave en nyfortolkning af kåldolmer. Produceret i 2017.
 • 23:45Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Art Box Svaneke (G)Kulturreportagen er denne gang taget til Art Box i Svaneke. Maya Hiort Petersen arbejder her med indramning af billeder og hun har nok at lave.
 • 00:15På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 00:50Mellem os (G)Den nye præst i Allinge hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 38 år, men hvem er han og bliver han også i embedet i 37 år, som forgængeren? Få svaret i Mellem Os, hvor også den prisbelønnede forfatter Thomas Rydahl kommer og fortæller om tredje og sidste bind i serien om den nifingrede klaverstemmer, ’De tre paver’.
 • 01:15Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 01:45Kulturreportagen - Aakirke (G)Efter lang tids forarbejde blev renoveringen af Aakirke skudt i gang. Til påske forventes en smuk nykalket kirke at stå klar.
 • 01:55Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, set med unge øjne (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Kolding, Bangsbo, Skive og Næstved.
 • 04:00Mellem os (G)I aften får vi besøg af Nikolaj og Maria Nexø Grønnegaard, der har vundet DBU Bornholms forældrepris. Du kan også møde Tobias Statager, der i weekenden deltog i konkurrencen om at blive Årets Kok.
 • 04:30Helt i fisk - På pilketur efter torsk (G)I dette afsnit er vi taget på havet for at prøve en klassisk pilketur i Østersøen. Ombord på den stolte båd Fortuna går jagten ind på torsken i dybet. Der bliver doneret livligt til Østersøen, men heldigvis viser torsken sig også fra sin gode side.
 • 05:00Stafetten - Allan Hansen (G)Allan Hansen er født og opvokset i Nexø. Efter en tid i forsvaret driver han nu Bornholms Mørtel og Transport og Bornholms Sandsten. Allan Hansen bor med sin kone og to hjemmeboende børn i Ibsker, hvor den store fælles interesse er heste.

Rejst tusindvis af kilometer for at udleve drøm

Et canadisk-koreansk ægtepar er rejst flere tusind kilometer for at udleve deres drømme på her på Bornholm.
Det canadisk-koreanske ægtepar Inkyong Lee og Jin Choi er begge født i Korea. Begge er som teenagere flyttet til Canada med deres forældre.

For knap et år siden rejste ægteparret til Bornholm.

- Jeg har altid haft lyst til at opleve Skandinavien. Og min kone ønskede at skifte karriere. Hun ville gerne lave keramik. Jeg foreslog, vi tog til Europa, siger Jin Choi, som er møbelsnedker og har værksted på Møbelfabrikken i Nexø.

Inkyong Lee er i forvejen uddannet grafisk designer. Nu er hun i gang med at lære det keramiske håndværk på Kunstakademiets Designskole i Nexø.

- Vi ønskede at flytte til et af de skandinaviske lande. Jeg begyndte at kigge efter uddannelser, der blev undervist på engelsk, så jeg kunne starte med det samme, siger Inkyong Lee.

Ægteparrret har lavet virksomheden Jiin, som skal markedsføre og sælge deres designs. I august åbner de en midlertidig butik i Gudhjem.

- Den fjerde august åbner vi en popup-shop i en gårdsplads med lager, siger Jin Choi.

Jin Choi bygger lænestole i valnød eller egetræ. Og i popup-shoppen i Gudhjem kommer Inkyong Lees porcelænskopper med gennemsigtig glasur også salg.

Parret håber at blive boende på Bornholm, når Inkyon Lee om to år er færdig med sin uddannelse.

- Lige nu starter Jin og jeg vores virksomhed. Det håber vi at kunne leve af her. Det vil give os visum til at blive, og så tager vi den derfra, siger Inkyong Lee.

Det canadisk-koreanske ægtepar har været en del af startup-programmet 588, der skal hjælpe øens iværksættere med at lykkedes med virksomheder.

Aktuelle programmer på Play