Næste udsendelse: 22:45 Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 22:20Christiansø i 70’erne og 80’erne - Soldaterhyttens nye tag (G)I en påske i starten af 1990’erne drager Nexøs tidligere – nu afdøde - borgmester til Christiansø for at hjælpe med at lægge nyt tag på en soldaterhytte. Det går hyggeligt for sig med håndbajere og en lille dram. Hans Sachs, der er opvokset på Christiansø fortæller ind over de billeder, der er taget af taglægningen med Preben Holm Jensens kamera.
 • 22:45Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)Vi møder præsten i hjemmet, i sognet og i kirken og taler om egne og om kirkens traditioner i julen. I dag besøger vi Ulla Skou, præst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne.
 • 23:05Mellem os (G)
 • 23:30Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:15Christiansø i 70’erne og 80’erne - Soldaterhyttens nye tag (G)I en påske i starten af 1990’erne drager Nexøs tidligere – nu afdøde - borgmester til Christiansø for at hjælpe med at lægge nyt tag på en soldaterhytte. Det går hyggeligt for sig med håndbajere og en lille dram. Hans Sachs, der er opvokset på Christiansø fortæller ind over de billeder, der er taget af taglægningen med Preben Holm Jensens kamera.
 • 00:40Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)Vi møder præsten i hjemmet, i sognet og i kirken og taler om egne og om kirkens traditioner i julen. I dag besøger vi Ulla Skou, præst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne.
 • 01:00Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:30Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:55Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
 • 02:25Månedens foredrag - Holger Fuglsang-Damgaard (G)
 • 03:20Bornholm knokler - Dyrlæge (G)Dyr fascinerer og blankt indrømmet - de små hvalpe i programmet ligger også højt på nuttetheds-barometret. Der er dog meget langt fra at vaccinere små hårbolde til at presse en analkirtel på en lille hund ved navn Silke. Alt dette og mere til, kaster vi os over i denne omgang Bornholm Knokler som dyrlæge.
 • 04:00Vild Med Dyr - Cuba krok (G)I dagens Vild med dyr skal der pudses vinduer i anlægget hos en af verdens mest aggressive krokodiller. De 20 tæppepythonslanger i Slangetemplet skal fodres og tilses - og så skal vi besøge nogle af de unge og meget nuttede beboere i Regnskoven - nemlig næsebjørnsungerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Lars Bitsch (G)Lars Bitsch er tidligere skolelærer. Han er oprindeligt fra København men flyttede til Svaneke i 1975. Og her har han tænkt sig at blive. I sin pensionisttid laver han teater og leder svampeture på Bornholm. Lars Bitsch er et meget aktivt menneske, og han elsker at være i den bornholmske natur.

Musikfestival i Østermarie Kirke uden vold

Et af de stykker, der i aften bliver opført som start på Bornholms Musikfestival, gav under premieren i 1902 anledning til slagsmål blandt publikum.
Ved Bornholms Musikfestivals første koncert i år i aften i Østermarie Kirke spiller seks unge musikere sammen i en strygesekstet. Som man kan læse mere om nedenfor, har det ene af de stykker, der bliver opført, en helt speciel historie

Musikerne er Kirstine Schneider og Kern Westerberg, violin, Marthe Husum, og Daniel Eklund, bratsch samt Amalie Stalheim og Jonathan Swensen, cello, og de har de sidste par år markeret sig meget fint, bl.a. i en fint sammenspillet sekstet.

De er alle uddannet i Skandinavien, har modtaget fine priser og har et forrygende CV. De har fundet hinanden gennem en lang række venskaber, personlige såvel som musikalske, og det giver dem et godt udgangspunkt for at spille sammen på et højt niveau, skriver arrangør Steffen Hyldig i sin foromtale af aftenens koncert.

Sekstetten indleder koncerten med "Verklärte Nacht", komponeret af den kun 25-årige Arnold Schönberg i 1899. Værket var kontroversielt, så det blev først opført tre år efter tilblivelsen. Her gav det ifølge komponisten anledning til slåskampe mellem publikum. Det skal man dog næppe forvente sker i aften i Østermarie Kirke, idet de musikalske stamgæster, der deltager i musikfestivalen som regel opfører sig eksemplarisk, forlyder det ifølge lokale kilder.

Hvis man finder Schönberg for udfordrende, kan man til gengæld efter pausen nyde Johannes Brahms Sekstet nr. 2.

Aktuelle programmer på Play