Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Musikken samler Sandvig

Diskussionen om bopælspligt har længe kørt for og imod. I Sandvig er man glade for deltidsbornholmere. De giver nemlig en hånd med til Sandvig Musikfestival
De giver liv i byen og er med til at løfte mange frivillige opgaver. Blandt andet Sandvig Musikfestival, som for femte år i træk byder på musikalske oplevelser ved Skansen i Sandvig.

Her til eftermiddag var der fuld gang i forberedelserne til årets musikfestival i Sandvig.
Den strækker sig over 5 dage - og der er op mod 75 frivillige i sving. Og en del af dem er deltidsbornholmere med feriehus i Sandvig.

- Mange er med i Foreningen Sandvig, og hvis vi har et arrangement, så er det med på maillisten, og så kontakter vi dem, og de møder op hver gang, fortæller Claus Larsen, bestyrelsesmedlem og frivillig i Foreningen Sandvig, og han fortsætter;

- De er jo kommet til byen og har købt hus, så de er jo bare en naturlig del af vores samfund.

Det er ikke i alle bornholmske byer, at man holder af ordningen fra 2013, der ophævede bopælspligten på Bornholm - på nær i de 8 største byer. For 14 dage siden kunne vi fortælle, at formanden for Listed Borgerforening gerne vil have bopælspligten tilbage.

- Vi vil ikke ende som en by, der er død om vinteren, og hvor vi kommer til at mangle mennesker, der kan holde sammen på det hele, siger Karen Nørregaard, formand for Listed Borgerforening.

Men i Sandvig har man forstået at integrere deltidsbornholmerne. Kirsten Jensen her HAR været deltidsbornholmer, men er flyttet fast til Sandvig. Det samme er Morten Møller Kjær. Begge følte de sig meget velkomne og blev inviteret hurtigt inviteret indenfor i lokalmiljøet.

- Der sker mange spændende ting, og der er mange gode initiativer. Og det støtter både jeg og min kone op om, fortæller Morten Møller Kjær, frivillig i Foreningen Sandvig.

- Vi har lister over folk, der passer ølsalget og kaffesalget, og jeg har ikke styr på hvem, der er hvem. Men der er både fastboende og halvtidsbornholmere, fortæller Claus Larsen.

Sandvig Musikfestival starter i dag og løber frem til den 19. juli.

Man kan finde programmet på www.sandvig.info

Aktuelle programmer på Play