Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Populært at tage turen fra Polen til Bornholm

Et stort antal polakker tager turen til Bornholm. Det skyldes blandt andet de gode cykelstier.
På fire og en halv time kan man komme fra Kołobrzeg i Polen til Nexø, og dét er der mange, der gør.

- Der kan være omkring 270 personer ombord, og de fleste afgange er fuldstændig udsolgt, fortæller Hanna Piorska fra Bornpol, der arrangerer ture til og fra Polen.

Katamaranen Jantar var foruden turister også ladet med cykler i hobetal, da den lagde til kaj ved middagstid, og det er helt normalt, fortæller hun.

- Det var ikke så populært at cyklet for 20 år siden, men der er sket en kæmpe forskel i de sidste år, så det er blevet virkelig, virkelig populært at tage på ferie på cykel, og de ved godt, at på Bornholm finder man de bedste cykelveje, siger hun.

Det gælder også for familien Szuda fra Krakow, der var med færgen.

- Vi elsker cykler, og det er det bedste sted at cykle, synes jeg, fortæller faderen, Christoph.

Familien er her, ligesom mange andre, på en éndagstur.

- I Polen er Bornholm kendt som et godt sted for cyklister. Vi kender Bornholm, og vi ved, at der er en virkelig god infrastruktur for cyklister, siger Christoph Szuda.

For en mor og datter, der også var med færgen, var det også de bornholmske cykelstier, der lokkede dem over på en fire dages cykelferie.

- Det var vores drøm. Vi ville gerne holde ferie her på Bornholm, for vi kan godt lide at cykle, fortæller moderen, Beada Trzeja.

Succésen gælder også hos den polske rute, der går til og fra Rønne, og som Polferries står for. Her sejler de også de fire-hjulede over, og 10 procent flere har her taget turen over på egen hånd i forhold til sidste år. Hos Bornholmslinjen har flere end 750 polakker i år sejlet via Sassnitz.

Aktuelle programmer på Play