Næste udsendelse: 20:25 Værft med vokseværk (G)

TV i dag

  • 19:40Mellem os i SommerlandetMellem os i Sommerlandet tager i dag ud i den bornholmske natur. Vi skal både på urtejagt ved Melsted og på rundtur til nogle af Døndalens ukendte perler.
  • 20:25Værft med vokseværk (G)Værftet i Nexø har haft vokseværk fra en beskeden kristen skaterhal i 1999 til et stort alsidigt samlingsted i dag med godt 12.000 besøgende om året. Og det er stadig baseret på et kristent grundlag.
  • 20:52Vejret i morgen (G)
  • 20:55Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 21:25Danmark i kold krig - I trøjen 1:8 (G)I 1. afsnit af Danmark i kold krig skal vi møde to tidligere værnepligtige på Sjælsmark Kaserne i Nordsjælland, og vi skal høre, hvordan militærnægtere skulle gøre tjeneste langt ude i en skov i Jylland. Vi skal også en tur til Næstved, når byens tidligere borgmester genser den kaserne, hvor han aftjente sin værnepligt i civilforsvaret.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i Sommerlandet tager i dag ud i den bornholmske natur. Vi skal både på urtejagt ved Melsted og på rundtur til nogle af Døndalens ukendte perler.
  • 22:55Værft med vokseværk (G)Værftet i Nexø har haft vokseværk fra en beskeden kristen skaterhal i 1999 til et stort alsidigt samlingsted i dag med godt 12.000 besøgende om året. Og det er stadig baseret på et kristent grundlag.
  • 23:25Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i Sommerlandet tager i dag ud i den bornholmske natur. Vi skal både på urtejagt ved Melsted og på rundtur til nogle af Døndalens ukendte perler.
  • 00:55Værft med vokseværk (G)Værftet i Nexø har haft vokseværk fra en beskeden kristen skaterhal i 1999 til et stort alsidigt samlingsted i dag med godt 12.000 besøgende om året. Og det er stadig baseret på et kristent grundlag.
  • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 02:00Nationalpark Thy (45:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Poul Grooss (G)Poul Grooss om krigen i Østersøen.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Marstal, Thyborøn, Rønne, Horsens, Esbjerg og Holbæk.
  • 04:00Flere sider af Kim Fogh (G)Journalist og coach Kim Fogh fortæller om bogen og metoden "Meetback".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
  • 05:00Stafetten - Helle Munk Ravnborg (G)Helle Munk Ravnborg er lige flyttet til Bornholm. Hun arbejder som udviklingsforsker og har sammen med sin mand et kafferisteri i Østerlars. Kaffen er fra deres egen gård i Nicaragua.

Hvilken kok skinner mest i Gudhjem?

I dag skal vinderen af den 11. udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem findes.
Solen står højt over Gudhjem, men hvilke kokke skinner mest på havnen? Det finder vi ud af i dag, hvor kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem finder sted for 11. gang.

I hovedkonkurrencen deltager fire kokke: Dak Wichangoen fra Kiin Kiin, som også vandt konkurrencen i 2018, Anika Madsen fra Roxie, Gabriel Hedlund fra Vollmers og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot. Til at bedømme dem er fire dommere: Claus Meyer fra Meyers, Jesper Koch fra ByKoch, tidl. køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, og deltager i Sol over Gudhjem 2017, Kamila Seidler.

De fire kokke skal alle levere en forret og en hovedret. På forhånd er de blevet præsenteret for en række produkter, der skal indgå i hovedretten, mens én ingrediens først vil blive afsløret på dagen. Det sidste er også gældende for de produkter, der skal indgå i forretten.

De produkter, som kokkene kender på forhånd, er: tykkam af Gastrokalv fra Dansk Cater og Danish Crown, højreb af Gastrokalv, der har modnet i 160 dage, rabarber- eller æblemost fra Bornholms Mosteri og Maldon Sea Salt. Til retterne vil der blive drukket Sommertid Saison fra Husbryggeriet Jacobsen.

Til den søde tand
Hovedkonkurrencen er dog ikke den eneste konkurrence, der finder sted på havnen i Gudhjem. Inden hovedkonkurrencen skal der nemlig også findes en vinder af dessertkonkurrencen. Her deltager Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, som også vandt konkurrencen i 2018, Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus og Michael Munk fra MeMu, mens dommerne er Henrik Jyrk fra Ibu, René Mammen fra Substans, Morten Heiberg fra Dessertcirkus og Nicolai Nørregaard fra Kadeau.

I dessertkonkurrencen er deltagerne også på forhånd blevet præsenteret for en række produkter, mens ét produkt afsløres på dagen. De på forhånd kendte produkter er kærnemælk fra Arla Unika, chokolade fra Cacao Barry, te fra NuTe organic, Sol over Gudhjem snaps fra Copenhagen Distillery og sukker fra Nordic Sugar.

Bornholmske producenter på havnen
Foruden hovedkonkurrencen og dessertkonkurrencen vil der også blive fundet vindere af Produktprisen. Der uddeles en pris inden for både mad, drikke, konfekture og innovation.

Alt i mens konkurrencerne finder sted vil der være rig mulighed for publikum til at smage på og købe en masse bornholmske produkter på madmarkedet ved siden af.

Under Sol over Gudhjem uddeler Fonden Dansk Gastronomi også æresprisen "Kokkenes Kok". De nominerede er: Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder, Lisbeth Jacobsen fra Restaurationen og Christian Puglisi fra Relæ.

Program for Sol over Gudhjem:
11.00: Madmarked åbner på Gudhjem Havn.
11.00: Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence begynder på havnens Lille Scene. Konkurrencen kører frem til kl. 12.55.
12.15: Åbningstale på Den Store Scene.
12.30: Produktpris og smagsprøver til publikum på Den Store Scene.
12.55: Vinderen af Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence kåres på Lille Scene.
13.00: Sol over Gudhjem Hovedkonkurrence begynder på Den Store Scene.
13.15: Vindere af Produktprisen kåres.
13.30: Kåring af Kokkenes Kok.
16.40: Vinderen af Sol over Gudhjem 2019 kåres.
17.00: Programmet slutter

Aktuelle programmer på Play