Næste udsendelse: 22:55 Værft med vokseværk (G)

TV i dag

  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i Sommerlandet tager i dag ud i den bornholmske natur. Vi skal både på urtejagt ved Melsted og på rundtur til nogle af Døndalens ukendte perler.
  • 22:55Værft med vokseværk (G)Værftet i Nexø har haft vokseværk fra en beskeden kristen skaterhal i 1999 til et stort alsidigt samlingsted i dag med godt 12.000 besøgende om året. Og det er stadig baseret på et kristent grundlag.
  • 23:25Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i Sommerlandet tager i dag ud i den bornholmske natur. Vi skal både på urtejagt ved Melsted og på rundtur til nogle af Døndalens ukendte perler.
  • 00:55Værft med vokseværk (G)Værftet i Nexø har haft vokseværk fra en beskeden kristen skaterhal i 1999 til et stort alsidigt samlingsted i dag med godt 12.000 besøgende om året. Og det er stadig baseret på et kristent grundlag.
  • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 02:00Nationalpark Thy (45:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Poul Grooss (G)Poul Grooss om krigen i Østersøen.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Marstal, Thyborøn, Rønne, Horsens, Esbjerg og Holbæk.
  • 04:00Flere sider af Kim Fogh (G)Journalist og coach Kim Fogh fortæller om bogen og metoden "Meetback".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
  • 05:00Stafetten - Helle Munk Ravnborg (G)Helle Munk Ravnborg er lige flyttet til Bornholm. Hun arbejder som udviklingsforsker og har sammen med sin mand et kafferisteri i Østerlars. Kaffen er fra deres egen gård i Nicaragua.

Fem store stjerner til Det Røde Pakhus

- I Rønne serverer de et sjældent vellykket måltid. Sådan lyder de indledende ord fra Berlingske Tidendes madanmelder.
Søren Frank er en respekteret madanmelder, som drysser stjerner ud efter besøg på diverse restauranter landet over. Nu har han været tilbage på Bornholm, som han kender ganske glimrende:

- I 1990-1991 tilbragte jeg mit første år som nyuddannet journalist på Bornholm. Et år som gastronomisk set står som det kedeligste hidtil i mit liv. Uden sammenligning. I Aakirkeby, hvor jeg boede, fordi min arbejdsplads, TV 2, lå her, var der hverken slagter eller fiskehandler. Ville man have lam eller fisk, måtte man en tur til Rønne. Det eneste, som jeg kunne finde i Aakirkeby, var svinekød, som var så vandpumpet, at det var regnbuefarvet i skærefladen. Tilstanden på restaurantfronten var tilsvarende. Der var intet at skrive hjem om.

Således Sørens Franks oplevelse af Bornholm dengang. I dag er situationen helt anderledes, skriver han og tilføjer, at vendepunktet indtraf, da Kadeau, som i dag har en Michelin-stjerne, åbnede i 2007.

- Nu har den gode gastronomi efterhånden bredt sig til at alle hjørner af øen. En af nøglefigurerne bag denne udvikling er den stolte bornholmske søn Daniel Kruse, som med en baggrund på Formel B og Søllerød Kro vandt DM for kokke (Årets Kok) og senere også madanmeldernes pris Årets Ret. Herefter vendte Kruse tilbage til klippeøen som køkkenchef på Stammershalle Badehotel nord for Gudhjem, som han siden forlod igen for sammen med Troels Madsen at få foden under eget bord, først på Molen i Nexø og siden også Christianshøjkroen midt på øen. Seneste skud på stammen i det lille restaurantimperium er Det Røde Pakhus i Rønne.

Til bords i Det Røde Pakhus i Rønne har Søren Frank nu smagt på varerne og han er meget begejstret for en fireretters- og vinmenu til ialt 950 kr.

- Et fuldt tilfredsstillende, perfekt sæsonbetonet måltid på et niveau, som vi takserer til fem stjerner.

Aktuelle programmer på Play