Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:15Hansen i turistbyen Gudhjem (G)Gudhjem oser af turistby i højsæsonen. Et utal af forretninger lokker indenfor med mad, søde sager, tingel-tangel og tøj. Hansen er i dag på rundtur i Gudhjem for at møde folkene bag butikkerne i midtbyen og på havnen.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10ÆGTE | ØFØDT - slut på 2.g. (G)Der har været gråd, sved og alt for mange 4.-moduler, men 2.G'erne er nu på den gode side af skoleåret. Det blev hårdt, som de frygtede, men i retroperspektiv har det sidste halve år også budt på masser af grin og glade dage. Nu står eleverne overfor gymnasiets sidste år, 3.G, og forventningerne er.. noget I kan se til sidst i programmet.
 • 23:10Mellem os (G)Jernbaner på Bornholm og brydning af kul ved Hasle. Den tid og de beskrives i de to nye bøger, "Fra min tid på banen" og "Med morfar ved kulkysten". Mød forfatterne: Ove Nielsen og Arne Ipsen.
 • 23:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10ÆGTE | ØFØDT - slut på 2.g. (G)Der har været gråd, sved og alt for mange 4.-moduler, men 2.G'erne er nu på den gode side af skoleåret. Det blev hårdt, som de frygtede, men i retroperspektiv har det sidste halve år også budt på masser af grin og glade dage. Nu står eleverne overfor gymnasiets sidste år, 3.G, og forventningerne er.. noget I kan se til sidst i programmet.
 • 01:10Møde i Region Hovedstaden d. 25.. juni 1. del (G)
 • 03:05Møde i Region Hovedstaden d. 25.. juni 2. del (G)
 • 05:00Stafetten - Klaus Thommesen (G)Klaus Thommesen er autodidakt maler og grafiker. Han er født på Bornholm i 1945. I 1948 flyttede familien til Nordsjælland. Mange sommerophold, den fine natur, venner m.m. fik Klaus Thommesen til Bornholm igen i 1998 - nu med hans kone sygeplejerske Grete Skov Thommesen. De bor nu i et lille husmandssted i Ibsker, hvor jorden er udlagt til fugle og insekter.

FV19: S vil sprede videregående uddannelser ud

6 ud af 10 nye pladser på en række velfærdsuddannelser skal oprettes uden for de store byer, lyder det fra Socialdemokratiet.
Alle unge, uanset hvor i landet de bor, skal have gode muligheder for at tage en uddannelse inden for en rimelig afstand fra deres bopæl. Men mange steder er der i dag langt mellem uddannelserne. Derfor kommer Socialdemokratiet nu med et nyt forslag, som skal sikre flere uddannelsespladser uden for de store byer.

- De seneste år har vi været vidne til en voldsom centralisering. Den udvikling vil vi gerne vende. Ikke mindst når det gælder vores uddannelser, som er helt afgørende for, om lokalsamfund kan overleve. Vi skal have gode uddannelser i hele landet, og derfor foreslår vi nu at oprette flere uddannelsespladser uden for de store byer. Det vil samtidig støtte op om, at den offentlige sektor i alle dele af Danmark kan rekruttere dygtige medarbejdere til velfærden,” lyder det fra Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

Konkret ønsker Socialdemokratiet, at 6 ud af 10 pladser på velfærdsuddannelser som pædagog, sygeplejerske, lærer og socialrådgiver i 2025 skal være placeret uden for de fire største byer. Socialdemokratiet vil også i samarbejde med professionshøjskolerne etablere fem nye uddannelsesstationer uden for de store byer.

Socialdemokratiet vil også afskaffe regeringens årlige to-procentsnedskæringer på uddannelse. Nedskæringerne presser særligt uddannelserne i de tyndt befolkede områder.

Aktuelle programmer på Play