Næste udsendelse: 21:35 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

 • 21:05Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salatMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
 • 21:35Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
 • 22:0519.30Nyheder (G)
 • 22:20Næste uges tv (G)
 • 22:24Vejret i morgen (G)
 • 22:25Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
 • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
 • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
 • 00:3519.30Nyheder (G)
 • 00:50Næste uges tv (G)
 • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
 • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
 • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Bornholms Landbrug vil lære børn om insekter

Et nyt undervisningsprojekt skal lære børn om insekter, der spreder pollen og dermed hjælper både blomster og landbrugsafgrøder.
I formiddagsolen mødtes 4.c. fra paradisbakkeskolen med Bornholms Landbrug, Danmarks Naturfredningsforening og insektekspert Morten Top-Jensen.

De skulle nemlig fange insekter og finde ud af, hvad arter de havde.

Maise Marcher hyggede sig i naturen med de små kravl.

- Det er sjovt og dejligt, at være udenfor, siger hun.

Pia Laub tofte, skoleleder på Paradisbakkeskolen, mener, at børnene har stort udbytte af dagen i naturen.

- De får en helt anden oplevelse af det, at være i naturen, siger hun.

Undervisningen er en del af Bornholms Landbrugs projekt Bornholm Blomstrer. Og landbruget understreger, at det er vigtigt, at børn lærer om vores insekter.

- De pollenbærende insekter spiller en helt afgørende rolle i forhold til vores fødevareproduktion, så de er vigtige hjælpere for landbruget, siger kampagneleder, Klaus H. Petersen.

Og Danmarks Naturfredningsforening er enige.

- Hvis børnene ikke kender noget til de vilde dyr og planter, så kan de ikke elske dem. Så kan man ikke tænke over, at de har en værdi, siger næstformand jens Christensen.

Aktuelle programmer på Play