Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:00Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:20Folkemødet - Afslutningen (G)
 • 01:00Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)
 • 02:02Næste uges tv (G)
 • 02:05Nationalpark Thy (22:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Stig Rasmussen (G)Bådfører ved Nexø Redningsstation Stig Rasmussen fortæller om bornholms redningsvæsen i nyeste tid
 • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Aakirkeby, Kerteminde, Herning, Sønderborg, Nykøbing Falster og Boldrup.
 • 03:50Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:10Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem os kommer Hanne Poulsen i studiet og fortæller om sin nye bog "Smil på jobbet igen". Derudover skal vi blive klogere på autisme, når Autismeforeningen kommer på besøg.
 • 04:40Vild Med Dyr (G)I Vild Med Dyr er Anna Louise Tranæs Didriksen med ved træningen af den lille isbjørn Siku, der bare er tre måneder gammel. Nu skal Siku til at opdrages til det han er – nemlig en isbjørn.
 • 05:15Stafetten - Lulu Faber (G)Lulu Faber er født og opvokset på Bornholm. Hun har boet mange år i udlandet, hvor hun arbejdede som skuespiller. Lulu Faber startede i 2017 et kultursted op i Allinge.

Oplev sommeren i haven ved Erichsens Gård

Bornholms Museum åbner over sommeren op for fri adgang til Museumshaven og gårdmiljøet bag interiørmuseet Erichsens Gård i Rønne.
Museumshaven er, ifølge museet, et enestående idyllisk sted. Et sted, hvor man kan man få en fornemmelse af, hvorfor Rønne før i tiden var berømt for sine haver.

- Rønne har så mange store og smukke haver. Desværre er mange lukkede for offentligheden, og det vil vi gerne råde bod på. Derfor har vi fundet en model hvor haven nu er åben og gratis for offentligheden mandag til torsdag. Vi håber, at folk vil tage haven til sig og passe på den – og så forhåbentlig vende tilbage og kigge indenfor, når vi holder åbent i huset fredag og lørdag, udtaler museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen i en pressemeddelelse.

Bornholms Museum beskriver Erichsens Gård som et typisk bornholmsk købstadshus fra 1806, der siden 1953 har været indrettet som museum.

Inde i huset står velbevarede interiører fra slutningen af 1800-tallet. Vigtige kulturelle skikkelser som digteren Holger Drachmann og maleren Kristian Zahrtmann færdedes hjemmevant i netop disse stuer i sidste halvdel af 1800-tallet.

Haven med gårdmiljø og havehus byder på mange spændende vækster. Man finder både almindelige stauder og blomster og mere eksotiske planter og træer. Haven er opbygget med inspiration fra den romantiske have, som der er dokumentation for, fandtes ved Erichsens Gård i 1800-tallet.


Åbningstider for hus og have:

Der er fri adgang til haven mandag til torsdag fra klokken 9 til 15. Fredage og lørdage er der åbent fra klokken 10-16 med entré på 50 kroner. Hver lørdag i højsæsonen viser gartneren rundt i den skønne have og fortæller om de mange planter, træer og buske.

Erichsens Gård finder man på Laksegade nr. 7 i Rønne.

Aktuelle programmer på Play