Næste udsendelse: 21:40 Humor Akademiet - Kendiskokkene (G)

TV i dag

 • 21:40Humor Akademiet - Kendiskokkene (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. For kokkene Gorm Wisweh og Magnus Laier Somme er humor en del af deres dna.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:08Vejret i morgen (G)
 • 22:10FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)
 • 22:35I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:00Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 23:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Hans Vilhelm og Jens Jørgen Rasmussen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)
 • 00:40I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 01:05Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 01:35Mens du sover (11:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:05Nationalpark Thy (1:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Jørn Lund (G)Et liv i bornholmske idrætsforeninger. Idrætsforeninger på Bornholm. Ved Jørn Lund. Mange årige aktive idrætsmand Jørn Lund fortæller om Bornholms idrætsliv, som han har oplevet det og deltaget i det. Han har været formand for DGI-Bornholm og var den store initiativtager til Landsstævnet i Rønne i 2002.
 • 03:35Mellem os (G)Virksomheden Precure har et mål om 40 ansatte på Bornholm i fremtiden. For der er penge i teknologi og hjælpemidler mod tennisalbue og museskader, lyder det fra administrerende direktør, Finn Bech Andersen og udviklingsdirektør, Søren Würtz. I august lukkede Restaurant Æblehaven, men det blev ikke slutningen på Henrik Nersts forretningseventyr . Fremover vil han tjene penge på at sælge gin.
 • 04:05Vild Med Dyr (G)Vild Med Dyr handler om det første stævnemøde mellem to isbjørne. Isbjørnen Lady som er ny i parken skal for første gang i nærkontakt med en af de andre bjørne.
 • 04:35FV19 - Valgfolkemøde 3. del (G)Kan politikere regne ud, hvem der har sagt hvad? Og hvad mente de egentlig med det? Vi har været på jagt i arkiverne og fundet citater fra danske politikere, som vi udfordrer to kandidater til at gætte. Og du er selvfølgelig velkommen til at gætte med. Politikere: Ali Aminali (Kons.) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) Vært: Preben Dahl
 • 04:59FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)

Naturvejledere fra hele landet samles på Bornholm

En tredjedel af alle naturvejledere i Danmark er samlet på Bornholms Højskole fra onsdag til fredag. Her skal de lære om FN's 17 verdensmål.
140 naturvejledere fra hele Danmark tjekkede onsdag ind på Bornholms Højskole. Her bruger de tre dage på deres årlige konference, som i år bliver holdt på Bornholm. Temaet i år er FN's 17 verdensmål, og hvordan naturvejlederne skal formidle dem.

- Mange af os rundt i landet sidder steder, hvor det forventes, at det er os, der kan gå ud og formidle det til alle vores brugergrupper - børnehavebørn, skolebørn, voksne og pensionister. Og når det forventes af os, så må vi jo kende målene og arbejde med nogle metoder på, hvordan vi konkretiserer det, siger René Larsen, der er ledende naturvejleder hos NaturBornholm.

På konference har naturvejlederne kunne komme til foredrag med tidligere folketingsmedlem og nuværende præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, og Danmarks generalsekretær i UNESCO, Anna Enemark. Derudover har de haft forskellige workshops, hvor de blandt andet har skulle finde ud af, hvordan de omdanner viden om klima og miljø til formidling, som alle kan forstå.

Ifølge formanden for Naturvejlederforeningen, Jakob Walløe Hansen, er årets tema vigtigt for naturvejlederne og deres arbejde:

- Verdensmålene er nogle vigtige størrelser, men det er i bund og grund også vores levebrød. Fordi hvis vi ikke kan finde ud af at løfte bevarelsen af den natur, vi arbejder i til dagligt, så har vi jo ikke noget at gøre bagefter.

Og han er sikker på, at netop naturvejledernes viden om naturen gør, at de kan være med til at gøre en forskel, når det gælder FN's 17 verdensmål:

- Jeg ser bestemt, at Naturvejlederforeningen kan være med til at bidrage til verdensmålsindfrielsen, siger Jakob Walløe Hansen.

Aktuelle programmer på Play