Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:35I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:00Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 23:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Hans Vilhelm og Jens Jørgen Rasmussen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)
 • 00:40I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 01:05Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 01:35Mens du sover (11:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:05Nationalpark Thy (1:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Jørn Lund (G)Et liv i bornholmske idrætsforeninger. Idrætsforeninger på Bornholm. Ved Jørn Lund. Mange årige aktive idrætsmand Jørn Lund fortæller om Bornholms idrætsliv, som han har oplevet det og deltaget i det. Han har været formand for DGI-Bornholm og var den store initiativtager til Landsstævnet i Rønne i 2002.
 • 03:35Mellem os (G)Virksomheden Precure har et mål om 40 ansatte på Bornholm i fremtiden. For der er penge i teknologi og hjælpemidler mod tennisalbue og museskader, lyder det fra administrerende direktør, Finn Bech Andersen og udviklingsdirektør, Søren Würtz. I august lukkede Restaurant Æblehaven, men det blev ikke slutningen på Henrik Nersts forretningseventyr . Fremover vil han tjene penge på at sælge gin.
 • 04:05Vild Med Dyr (G)Vild Med Dyr handler om det første stævnemøde mellem to isbjørne. Isbjørnen Lady som er ny i parken skal for første gang i nærkontakt med en af de andre bjørne.
 • 04:35FV19 - Valgfolkemøde 3. del (G)Kan politikere regne ud, hvem der har sagt hvad? Og hvad mente de egentlig med det? Vi har været på jagt i arkiverne og fundet citater fra danske politikere, som vi udfordrer to kandidater til at gætte. Og du er selvfølgelig velkommen til at gætte med. Politikere: Ali Aminali (Kons.) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) Vært: Preben Dahl
 • 04:59FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)

F-16-fly er snart klar på vingerne igen

Forsvarets F-16-fly, der i sidste uge måtte nødlande i Bornholms lufthavn, har fået skiftet motor og forventes snart at kunne flyve tilbage til Jylland.
Det var i sandhed en lang fredag for en af Forsvarets jægerpiloter i sidste uge, da han måtte sikkerhedslande et F-16-fly i Bornholms Lufthavn. I videoen ses flyet kort tid efter, det er landet.

Årsagen til sikkerhedslandingen var fjerkræ. Piloten, der var på en træningsflyvning, ramte nemlig en fugl over Bornholm. Herefter oplevede han problemer med motoren og valgte at sikkerhedslande her på øen for en god ordens skyld.

- Jeg ved ikke, hvor meget piloten har mærket, men det har været nok til at han ønskede at lande, fortæller Jan Havn, der er leder af det team, som lige nu arbejder på at undersøge og reparere jægerflyet.

Og piloten gjorde klogt i at lande. Motoren havde ganske rigtigt taget skade af fuglen.

- Det viste sig at være en fugl, der var problemet, og nu har vi pillet en motor ud. Så lige nu er vi i gang med at sætte en ny motor i. Det skulle vi gerne være færdige med i dag, fortæller Jan Havn.

Når den nye motor er på plads, vil F-16-flyet blive testet senere i dag for at sikre, den fungerer, som den skal.

- Testen er altafgørende for, om den er klar til at flyve i morgen. Hvis ikke den er i orden, så letter flyveren ikke, siger Jan Havn, der dog virker rimelig fortrøstningsfuld.

Der er nemlig allerede blevet tilkaldt en pilot, som kan flyve kampflyet hjem til Flyvestation Skrydstrup, hvor det hører til.

Hjælp fra Almegårds Kaserne
Da holdet, som står for at skifte kampflyverens motor, ankom til Bornholm, så viste der sig, at være lidt udfordringer med løftegrejet.

- Det passede ikke lige med løftegrejet, så vi fik hjælp fra Almegårds Kaserne. Det var super, de kunne træde til, fortæller Jan Havn.

Se herunder billederne fra reparationen af F-16-flyet og ødelæggelserne fra den fugl, der ramte flyet:

Aktuelle programmer på Play