Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:35I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:00Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 23:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Hans Vilhelm og Jens Jørgen Rasmussen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)
 • 00:40I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 01:05Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 01:35Mens du sover (11:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:05Nationalpark Thy (1:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Jørn Lund (G)Et liv i bornholmske idrætsforeninger. Idrætsforeninger på Bornholm. Ved Jørn Lund. Mange årige aktive idrætsmand Jørn Lund fortæller om Bornholms idrætsliv, som han har oplevet det og deltaget i det. Han har været formand for DGI-Bornholm og var den store initiativtager til Landsstævnet i Rønne i 2002.
 • 03:35Mellem os (G)Virksomheden Precure har et mål om 40 ansatte på Bornholm i fremtiden. For der er penge i teknologi og hjælpemidler mod tennisalbue og museskader, lyder det fra administrerende direktør, Finn Bech Andersen og udviklingsdirektør, Søren Würtz. I august lukkede Restaurant Æblehaven, men det blev ikke slutningen på Henrik Nersts forretningseventyr . Fremover vil han tjene penge på at sælge gin.
 • 04:05Vild Med Dyr (G)Vild Med Dyr handler om det første stævnemøde mellem to isbjørne. Isbjørnen Lady som er ny i parken skal for første gang i nærkontakt med en af de andre bjørne.
 • 04:35FV19 - Valgfolkemøde 3. del (G)Kan politikere regne ud, hvem der har sagt hvad? Og hvad mente de egentlig med det? Vi har været på jagt i arkiverne og fundet citater fra danske politikere, som vi udfordrer to kandidater til at gætte. Og du er selvfølgelig velkommen til at gætte med. Politikere: Ali Aminali (Kons.) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) Vært: Preben Dahl
 • 04:59FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)

Kasketkunst på Grønbechs Gård

Kasketter kan være små kunstværker mener en bornholmsk kasketmager. Med en ny udstilling håber han at skabe mere opmærksomhed om faget.
Silas Gärtner er Danmarks eneste kasketmager - og nok lige nu, den eneste, der har sine kasketter udstillet.

På Grønbechs Gård i Hasle var der i dag fernisering på Silas Gärtners udstilling. Her kan man både se nogle af de kasketter, der er allermest populære og lære mere om processen bag at sy en kasket.

- Vi har billeder fra mit første værksted i København, der er noget video, og så har vi lagt skabeloner frem, så man kan tegne mønster af og tage med hjem, hvis man gerne vil sy sin egen kasket, siger Silas Gärtner.

Den bornholmske kasketmager er uddannet i Tyskland og har flyttet produktionen af kasketter hjem til Bornholm. I morgen åbner han en forretning med salg af kasketterne i Soldalen under firmanavnet Wilgart.

På Grønbechs Gård glæder man sig over at kunne udstille Silas Gärtners kasketter. Kunsthåndværk med tekstiler kan nemlig nemt blive lidt overset:

- For mig er det kunsthåndværk at vælge stoffet, lave skabelonen og sy hatten. Det er nærmest en uddød håndværkstradition, og jeg synes syning er én af ting, der godt kunne komme mere fokus på igen, siger Mai Ørsted, leder af Grønbechs Gård.

Silas Gärtner håber, at udstillingen kan få flere til at få øjnene op for faget. Det er nemlig mange år siden Danmark har haft en kasketmager.

- De sidste jeg kender til i Danmark lukkede i 1992, så vi kunne godt tænke os at flere kendte til faget, siger han.

Kasketter er en hel unik beklædningsgenstand mener Silas Gärtner. Derfor er det også helt på sin plads at kalde dem for kunst, mener han.

- I Wilgart nummererer vi kasketterne efter årstal, og kasketterne er helt unikke. Derfor kan man også følge udviklingen i kasketterne fra år til år, siger Silas Gärtner.

Aktuelle programmer på Play