Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:35I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:00Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 23:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Hans Vilhelm og Jens Jørgen Rasmussen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)
 • 00:40I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 01:05Mellem os (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget på søndag den 26. maj, og derfor har vi inviteret lokale kandidater ind i studiet. I aften er det Susan Kjeldgaard fra Alternativets tur. Der går også musik i den, når Thomas Stibolt fra metalfestivalen Raise Your Horns kommer ind og fortæller om festivalens program.
 • 01:35Mens du sover (11:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:05Nationalpark Thy (1:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Jørn Lund (G)Et liv i bornholmske idrætsforeninger. Idrætsforeninger på Bornholm. Ved Jørn Lund. Mange årige aktive idrætsmand Jørn Lund fortæller om Bornholms idrætsliv, som han har oplevet det og deltaget i det. Han har været formand for DGI-Bornholm og var den store initiativtager til Landsstævnet i Rønne i 2002.
 • 03:35Mellem os (G)Virksomheden Precure har et mål om 40 ansatte på Bornholm i fremtiden. For der er penge i teknologi og hjælpemidler mod tennisalbue og museskader, lyder det fra administrerende direktør, Finn Bech Andersen og udviklingsdirektør, Søren Würtz. I august lukkede Restaurant Æblehaven, men det blev ikke slutningen på Henrik Nersts forretningseventyr . Fremover vil han tjene penge på at sælge gin.
 • 04:05Vild Med Dyr (G)Vild Med Dyr handler om det første stævnemøde mellem to isbjørne. Isbjørnen Lady som er ny i parken skal for første gang i nærkontakt med en af de andre bjørne.
 • 04:35FV19 - Valgfolkemøde 3. del (G)Kan politikere regne ud, hvem der har sagt hvad? Og hvad mente de egentlig med det? Vi har været på jagt i arkiverne og fundet citater fra danske politikere, som vi udfordrer to kandidater til at gætte. Og du er selvfølgelig velkommen til at gætte med. Politikere: Ali Aminali (Kons.) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) Vært: Preben Dahl
 • 04:59FV19 - Mød partiet Liberal Alliance (G)

Nu bliver der sået 66 kilometer blomsterstriber

Igen i år blomstrer det langs de bornholmske veje. 35 bornholmske landmand er med til at plante en særlig blomsterblanding, der skal hjælpe insekter og bier.
Bier, insekter, sommerfugle og natsværmere får igen i år en håndsrækning på Bornholm. Her i foråret bliver der udsået 8 hektar blomster- og solsikkestriber på begge sider af vejen fra Rønne til Nexø, som en del af kampagnen #Bornholmblomstrer.

Det er Bornholms Landbrug og Fødevarer, der sammen med en lang række partnere står bag kampagnen.

Hele 66 kilometer med blomster skal det gerne ende med - og 35 bornholmske landmænd og lodsejere er med til at så blomsterblandingen. Formålet er at fremme biodiversiteten og hjælpe de pressede bier og insekter. Blomsterblandingen er derfor særligt målrettet pollen- og nektarsøgende insekter.

- Biodiversitet er en international udfordring, som skal løses med lokale indsatser. Derfor er det
vigtigt, at vi også skaber en god kobling mellem det nære og det globale, siger Klaus H. Petersen, kampagneleder for #Bornholmblomstrer hos Bornholms Landbrug & Fødevarer

Han opfordrer til at også private haveejere sår blomster, der er gode for insekterne. Man kan hente en frø-blanding helt gratis hos Bornholms Landbrug og Fødevarer i Aakirkeby, eller man kan få en pose med frø både til familiedyrskue på Bornholms Brand Park d. 8. juni og til Folkemødet.

Aktuelle programmer på Play