Næste udsendelse: 18:45 15 år med trolling i Tejn (G)

TV i dag

 • 18:05Trollingfiskerne (G)Forud for årets Trolling Master Bornholm besøger vi en håndfuld af de hundredevis af fiskere, der hvert år gæster øen for at deltage i verdens største trollingkonkurrence. Mærk passionen, og oplev en verden af venskaber, relationer og drivkraft, når vi blandt andet følger Sønderjyllands Småbådsklub til Fredericia Boat Show, og tager en tur på Øresund med to venner, hvis venskab er født ud af fiskeriet.
 • 18:4515 år med trolling i Tejn (G)For 15. år i træk inviterer Trolling Master Bornholm fiskere til øen. Og årene har budt på mange store fisk og store øjeblikke.
 • 19:10Blink - Martinus Frederiksen (G)I denne udgave af BLINK er vi stået tidligt op, for at følge med 17-årige Martinus Frederiksen og kaptajn Holger Jespersen, når de sætter trollingstængerne i vandet i håbet om at fange laks.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:40Trolling Master Bornholm - dag 1
 • 20:29Vejret i morgen (G)
 • 20:30Hansen til Trolling (G)Journalist Christian Hansen bliver søsyg bare han ser en båd og fisk kan han slet ikke lide. Men han fandt modet frem og tog til Tejn under Trolling Master Bornholm 2010. Og det blev en overraskende positiv oplevelse.
 • 21:00Vild Med Dyr (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
 • 21:30Økolandsbyen i Almindingen (G)Fem mennesker deler en drøm. De har købt den gamle Produktionshøjskole og vil lave en økologisk landsby i Almindingen tæt på Aakirkeby. Bygningerne har stået tomme i 7 år, og vi følger dem, mens de starter på at renovere træbygningerne fra 1934.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Trolling Master Bornholm - dag 1 (G)
 • 23:05Hansen til Trolling (G)Journalist Christian Hansen bliver søsyg bare han ser en båd og fisk kan han slet ikke lide. Men han fandt modet frem og tog til Tejn under Trolling Master Bornholm 2010. Og det blev en overraskende positiv oplevelse.
 • 23:3015 år med trolling i Tejn (G)For 15. år i træk inviterer Trolling Master Bornholm fiskere til øen. Og årene har budt på mange store fisk og store øjeblikke.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Trolling Master Bornholm - dag 1 (G)
 • 01:00Trollingfiskerne (G)Forud for årets Trolling Master Bornholm besøger vi en håndfuld af de hundredevis af fiskere, der hvert år gæster øen for at deltage i verdens største trollingkonkurrence. Mærk passionen, og oplev en verden af venskaber, relationer og drivkraft, når vi blandt andet følger Sønderjyllands Småbådsklub til Fredericia Boat Show, og tager en tur på Øresund med to venner, hvis venskab er født ud af fiskeriet.
 • 01:4015 år med trolling i Tejn (G)For 15. år i træk inviterer Trolling Master Bornholm fiskere til øen. Og årene har budt på mange store fisk og store øjeblikke.
 • 02:05Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:05Kommunalbestyrelsesmøde d. 28. marts 1. del (G)
 • 04:55Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.

God tilslutning til arabisk-kursus på Bornholm

Hvis man skal lære et nyt fremmedsprog på Bornholm, er arabisk måske ikke det første, man tænker på. Men netop dét sprog har AOF her i foråret genoprettet.
Det kræver lidt ekstra at kunne følge med i det skriftsprog Rawan Abdullah skriver på tavlen hos AOF på Snorrebakken i Rønne. Derfor lytter kursus-deltagerne også koncentreret efter i undervisningen.

Rawan Abdullah kommer fra Syrien, men flygtede til Danmark for fire år siden. Hun har siden boet på Bornholm, og er lige nu i gang med en forberedende uddannelse på Campus, så hun kan blive lærer. Og det var netop på Campus Bornholm, at idéen om et arabisk-hold blev til.

- Én af mine undervisere spurgte mig, om jeg ikke kunne undervise hende privat i arabisk. Og så tænkte jeg, at der måske var flere, der havde lyst til at lære sproget, siger Rawan Abdullah.

Hun kontaktede AOF Bornholm, som var meget interesseret i at oprette et hold. Og bornholmerne var også interesserede. Der er plads til 12 deltagere på holdet, og lige nu er 10 tilmeldt.

En af dem er Andreas Bille Brahe. Han vil gerne lære arabisk, da han har to syriske medarbejdere ansat på de vandrehjem, han driver.

- Jeg synes, at jeg skylder dem den respekt at sætte mig ind i deres sprog, når nu de bliver pålagt så mange krav om at skulle tale dansk. Så jeg håber, at det kan bygge en bro, der kan være til gavn for alle, siger han.

AOF har haft oprettet arabisk-hold fra et par år siden, og nu er sproget altså igen på skemaet.

Men man skal starte i det små for at lære et sprog som arabisk, der er markant anderledes end dansk.

- Vi begynder med alfabetet, og så bagefter at binde bogstaverne sammen. Derefter bliver det nemmere. Arabisk et ét af de sværeste sprog at lære, siger Rawan Abdullah.

Hvis der kommer større tilslutning til at ville lære sproget, regner Rawan Abdullah med, at man vil kunne oprette et nyt begynderhold til sommer.

I videoen kan du høre to af deltagerne, Andreas Bille Brahe og Dorthea Funder Kaas, fortælle, hvorfor de har tilmeldt sig, og hvad de synes om undervisningen.

Aktuelle programmer på Play