Næste udsendelse: 20:50 Vild Med Dyr (G)

TV i dag

 • 20:48Vejret i morgen (G)
 • 20:50Vild Med Dyr (G)I Vild Med Dyr kommer Anna Louise Tranæs Didriksen helt tæt på nogle velvoksne og lækkersultne kattedyr i Ree Park. Løverne skal nemlig have serveret en såkaldt snack, og det skal Anna hjælpe med.
 • 21:15Hansen på mejeriet (G)Hansen tager på besøg hos en af Bornholms succesfulde virksomheder, Mejeriet i Klemensker. Kvalitetsvare og en eksport til udlandet på 90 procent har gjort mejeriet til en sund virksomhed - på trods af alle begrænsningerne ved at være på en ø midt i Østersøen.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Fra lade til landevej - Fagre nye farver (4:11) (G)I 4. afsnit skal der kulør på Taunussen. Den gamle bil er blevet slebet ned, og endelig kan Ole Bramsgaard få lov at se, hvad de mange timers slibning fra ham og kollegaerne i skruefællesskabet Street Dreams har ledt hen imod.
 • 22:35Mellem os (G)Tredje gang blev lykkens gang for øens filmmand Daniel Mühlendorph. Med kortfilmen 'Maja' vandt han endelig en Robert-stuette. Mød filmmanden i Mellem os, hvor også Olav Elvang og Svend-Erik Nielsen er gæster. De fortæller om formandsskifte i Østersø Jazz efter 23 år.
 • 23:05Hansen på mejeriet (G)Hansen tager på besøg hos en af Bornholms succesfulde virksomheder, Mejeriet i Klemensker. Kvalitetsvare og en eksport til udlandet på 90 procent har gjort mejeriet til en sund virksomhed - på trods af alle begrænsningerne ved at være på en ø midt i Østersøen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Fra lade til landevej - Fagre nye farver (4:11) (G)I 4. afsnit skal der kulør på Taunussen. Den gamle bil er blevet slebet ned, og endelig kan Ole Bramsgaard få lov at se, hvad de mange timers slibning fra ham og kollegaerne i skruefællesskabet Street Dreams har ledt hen imod.
 • 00:35Mellem os (G)Tredje gang blev lykkens gang for øens filmmand Daniel Mühlendorph. Med kortfilmen 'Maja' vandt han endelig en Robert-stuette. Mød filmmanden i Mellem os, hvor også Olav Elvang og Svend-Erik Nielsen er gæster. De fortæller om formandsskifte i Østersø Jazz efter 23 år.
 • 01:05Månedens foredrag - Poul A. Pedersen (G)Pensioneret major Poul A. Pedersen fortæller om Hjemmeværnets historie. Det handler om Hjemmeværnets start og frem til afslutningen på den kolde krig.
 • 01:50BogForum med Jesper Gaarskjær og Bent Jensen (G)Brian Christensen fra TV2/Bornholm interviewer journalist Jesper Gaarskjær og historiker Bent Jensen. Sidstnævnte er aktuel med tobindsværket om Den Kolde Krig i Danmark. Emnet er russernes besættelse af Bornholm.
 • 02:20Nationalpark Thy (38:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Lemuren er et meget socialt og livligt lille dyr. Derfor bliver der gjort meget ud af aktiveringen af flokken. Anna Louise Tranæs Didriksen skal både ordne frugt og grønt og forskelligt legetøj til dyrene i Ree Park.
 • 03:15Mens du sover (11:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:45Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Egeskov, Holstebro, Hobro, Stevns, Kerteminde, Ribe, Skagen og Thisted.
 • 04:25Mens vi andre sover - Buschaufføren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I Dette Program er vi hoppet ombord på første bus fra Rønne til Allinge-Sandvig, hvor vi følger buschauffør Stig Johansen på arbejde.
 • 04:35Natur tv - Rytterknægten (G)Natur TV - Rytterknægten
 • 05:00Stafetten - Lis Jensen (G)Lis Jensen er oprindeligt fra Sønderjylland. Hun er uddannet fysioterapeut og har i mange år arbejdet på Kommunikationscentret i Rønne. Hun holder meget af den bornholmske natur, at holde sig i form, og så har hun bier i baghaven.

Udvalg siger ja til spareforslag hos BAT

Tirsdag aften har Natur- og Miljøudvalget blåstemplet syv ud af otte besparelsesforslag, BAT har præsenteret.
- Det er en serviceforringelse, det er klart, siger udvalgsformand Leif Olsen (SF) efter tirsdagens møde i Natur- og Miljøudvalget.

På mødet har udvalget taget stilling til otte besparelsesforslag, der skal mindske underskuddet i BAT, som i år lyder på 3,6 millioner kroner. I 2020 vil underskuddet være 3,1 millioner kroner.

Ud af de otte forslag, vil udvalget gå videre med syv til det kommende møde i Kommunalbestyrelsen.

- Vi har valgt de forslag, der kommer til at ramme færrest af vores borgere. Der skal ikke nedlægges ruter, men nogle af dem kan på nogle tidspunkter af dagen lægges sammen, fortæller Leif Olsen.

Hvis Natur- og Miljøudvalgets besparelsesforslag bliver godkendt af Kommunalbestyrelsen, vil besparelsen i 2019 være på lige over 1,4 millioner kroner, mens den de kommende år vil være 2,8 millioner kroner.

Besparelsesforslagene

1: Rute 1, 3 og 4 - afgange klokken 9 fra Rønne udgår på hverdage i vinterkøreplanen.

2: Rute 2 og 10 - udvalgte afgange kombineres, reduceres eller udgår på hverdage i vinterkøreplanen.

3: Rute 6 - udvalgte afgange flyttes eller udgår på hverdage i vinterkøreplanen.

4: Natbus rute 1 og 5 - udvalgte afgange udgår helårligt (Fravalgt af Natur- og Miljøudvalget).

5: Rute 7 og 8 - sammenlægning og reduktion af udvalgte ruter helårligt.

6: Rute 3 - udvalgte ruter fjernes weekender og helligdage.

7: Regionalkørsel - på skolefridage udenfor sommerkøreplan - afvikles regionalruter som weekendkørsel.

8: Bybusser rute 21 og 23 - udvalgte afgange reduceres, sammenlægges eller udgår.

Aktuelle programmer på Play